Najdejo se rabljena vozila, katerih cena je nižja od ostalih. Tako ob nakupu takega avtomobila mislimo, da smo storili odličen nakup, vendar se lahko to kaj kmalu izkaže kot neresnično. Zato je potrebno pred katerimkoli nakupom preveriti ozadje prodaje in stanje vozila.

 

Današnja rabljena vozila so izredno različna, nekatera so poštena in dobra, spet druga so slabo ohranjena. Zato mora kupec pri nakupu preveriti in biti pozoren na en kup stvari.

 

Prvi pokazatelj za rabljena vozila in njihovo izpravnost je njjhova dokumentacija. Če si nameravamo iti ogledati avtomobil v določeno avtohišo, se lahko pred samim ogledom vozila pozanimamo o prodajalcu in njegovi integriteti. Ko pa obiščemo prodajalca pa preverimo samo dokumentacijo vozila. Na spletu najdemo seznam vseh ukradenih vozil in pri kupovanju vozila, velja malce pokukati v ta seznam. V nasprotnem primeru se lahko zgodi da kupimo ukraden avto. Pazljivi smo tudi na servisno knjižico in stanje kilometrov na števcu.

 

Preverjamo tudi samo zunanjost vozila. Za rabljena vozila obstaja velika verjetnost da so bila karambolirana in tako ponovno barvana, s tem pa je kvaliteta vozila slabša. Ko opazujemo zunanjost pod kotom preverimo barvo posameznega karoserijskega dela in jo primerjamo s sosednjim delom školjke vozila. Rabljena vozila so lahko tudi polna udrtin in prask, zato smo pri ogledu pozorni tudi na to.

 

Kategorije